vrijdag 6 september 2019

Einde voor fusietoets scholen nabij

Einde voor fusietoets scholen nabij
Het wordt voor basis- en middelbare scholen weer makkelijker om samen te gaan. Een wetsvoorstel dat een einde maakt aan de zogenoemde fusietoets, kan op een meerderheid in de Tweede Kamer rekenen.
Lees verder

CU, D66 en PvdA willen erkenning gebarentaal
PvdA, D66 en ChristenUnie komen met een initiatiefwetsvoorstel om de Nederlandse Gebarentaal officieel te erkennen. Ongeveer 20.000 dove Nederlanders gebruiken de taal. Er wordt al jaren door belangengroepen gepleit voor officiële erkenning.
Lees verder

Koning Willem-Alexander bij viering 10-jarig bestaan stichting Move
Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van stichting Move in Utrecht. Stichting Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen leren...
Lees verder

Bestuurder Claudia Doesburg vertrekt bij UN1EK Onderwijs en Opvang
Bestuurder Claudia Doesburg neemt afscheid van UN1EK Onderwijs & Opvang. Per 1 november zal zij een nieuwe uitdaging aangaan in een bestuursfunctie bij een andere organisatie. Dit meldt UN1EK.
Lees verder

Veertig jaar Kindertelefoon: 'Kinderen zitten nog steeds met dezelfde soort vragen'
De Kindertelefoon bestaat veertig jaar. Op 10 mei 1979 begon het ouderinitiatief in een kleine ruimte op driehoog in de Amsterdamse Jordaan. Kinderen konden anoniem en gratis met een vrijwilliger praten over alles wat hen bezighield. De vrijwilligers waren een luisterend oor, een klankbord, een...
Lees verder

Week 36: werkdruk succesvol aangepakt en leenstelsel steeds meer verguisd
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Zo lijkt het werkdrukgeld zijn vruchten af te werpen, maar blijkt het leenstelsel voor steeds meer mensen een rotte appel.
Lees verder