donderdag 5 september 2019

Amsterdam verbiedt verkoop lachgas in openbare ruimte zonder vergunning

Amsterdam verbiedt verkoop lachgas in openbare ruimte zonder vergunning
Amsterdam verbiedt de verkoop van lachgas in de openbare ruimte zonder vergunning. De gemeente en politie gaan hier de komende tijd actief op handhaven. Dit meldt gemeente Amsterdam.
Lees verder

Drie docenten genomineerd voor Filmleraar van het Jaar
Docenten, leerlingen en filmprofessionals uit het hele land hebben het afgelopen jaar kandidaten voorgedragen voor de prestigieuze titel Filmleraar van het Jaar. Een vakjury koos daaruit drie genomineerden: Malu Sanders van het Vierde Gymnasium in Amsterdam, Jeroen Helmers van het Blariacumcollege...
Lees verder

Wethouders willen grotestedenbonus voor leraren: "Ik vind het een crisis"
De onderwijswethouders van de vier grote steden willen van het ministerie van onderwijs een grotestedenbonus voor leerkrachten. Onder meer hierdoor hopen ze meer leraren naar de stad te trekken. Dit meldt NRC.
Lees verder

Week van de Mediawijsheid: Aan of uit?
Van 8 tot en met 15 september vindt de Week van de Mediawijsheid weer plaats. Deze tiende editie heeft als thema: Aan of uit? De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen, ouders, leerkrachten en...
Lees verder

'Overheid moet meer doen voor Friese taal'
De regering moet meer doen om Friesland te helpen de Friese identiteit en taal te bevorderen, vooral in het onderwijs. De provincie boekt hiermee vooruitgang, maar moet voor haar rol met "alle nodige middelen" worden toegerust.
Lees verder

Onderwijsministerie erkent door school ontwikkeld vak als nieuw examenvak
Op het Schoonhovens College in Schoonhoven hebben vijf docenten het vak Academische Vaardigheden ontwikkeld. Het ministerie van onderwijs heeft dit vak nu erkend als schooleigen examenvak. Dit meldt VOS/ABB.
Lees verder