dinsdag 13 augustus 2019

Petjes in het onderwijs: go or no go?

Petjes in het onderwijs: go or no go?
Petten, mutsen en zelfs hoeden zijn door de jaren heen weer helemaal hip geworden. Niet alleen in de winter tegen de kou: maar ook gewoon 's zomers in de klas. Daarnaast zijn bedrukte petjes natuurlijk een geweldig leuke manier om een teamgevoel neer te zetten. Maar is er genoeg reden om petjes in...
Lees verder

Wanneer wordt een kind vrijgesteld van de leerplicht?
Vanaf 4 jaar gaan de meeste kinderen in Nederland naar school. Vanaf 5 jaar is het verplicht om naar school te gaan. Het kan echter zijn dat het kind een vrijstelling heeft van de leerplicht. Er bestaan drie soorten vrijstellingen.
Lees verder

Kinderrechters maken zich zorgen over wachttijden kinderbescherming
Kinderrechters maken zich grote zorgen over het tekort aan jeugdzorgwerkers. De wachtlijsten bij jeugdbescherming zijn inmiddels zo lang, dat het risico bestaat dat er een jaar lang niets gebeurt. Kwetsbare kinderen zijn daar volgens de kinderrechters de dupe van. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

Bronzen medaille voor Nederland op Internationale Informatica Olympiade
Het Nederlandse team van de Informatica Olympiade heeft deze week een bronzen medaille gewonnen op de Internationale Informatica Olympiade in Bakoe, Azerbeidzjan. Scholier Marco Meijer scoorde genoeg punten om brons in de wacht te slepen. Dit meldt Internationale Informatica Olympiade.
Lees verder

Duitse gastdocenten mogelijke oplossing voor lerarentekort in Venlo
Vmbo-scholen in Venlo hebben het vak Duits moeten schrappen omdat er te weinig docenten zijn. De inzet van gastdocenten uit Duitsland zou het tekort aan deze leerkrachten mogelijk kunnen oplossen. Dit meldt De Limburger.
Lees verder

Ook Veenendaal wil vaccinatiegraad drastisch verhogen
Ook Veenendaal maakt zich zorgen om de vaccinatiegraad in de gemeente. De norm is 95 procent, maar Veenendaal blijft steken op 86,6 procent voor de DKTP-prik en 86,8 procent voor de BMR-prik. De gemeente heeft daarom een actieplan gemaakt om de vaccinatiegraad in de stad te verhogen. Dit meldt De...
Lees verder