dinsdag 6 augustus 2019

Onderwijsboot wint prijs voor beste statement tijdens Canal Parade

Onderwijsboot wint prijs voor beste statement tijdens Canal Parade
Zaterdag vond weer de jaarlijkse Canal Parade door de Amsterdamse grachten plaats. Voor het eerst voer ook een boot van het ministerie van onderwijs mee. Deze heeft de prijs gewonnen voor boot met het beste statement. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Veel minder gastlessen van COC in Friesland door dichtgedraaide geldkraan
In Friesland is het aantal gastlessen over homoseksualiteit drastisch afgenomen. Reden is de ingetrokken subsidie van de provincie voor het COC, de belangenorganisatie voor lhbti-ers. Jammer, vindt COC-directeur Anne de Groot: "We geven niet alleen voorlichting, maar bieden jongeren ook een...
Lees verder

Film Rijksmuseum laat beschouwingen schoolklassen over Nachtwacht zien
Night Watching, zo heet de nieuwe filminstallatie van Rineke Dijkstra die vanaf 5 september in de Eregalerij van het Rijksmuseum te zien is. In de film, vertoond als drieluik, kijken veertien groepen, waaronder schoolklassen, naar Rembrandts Nachtwacht en reageren op hun eigen manier. Het...
Lees verder

Kamervragen over toegenomen aantal bijlessen in de zomervakantie
De PvdA heeft Kamervragen gesteld aan minister Slob over het bericht van de NOS dat een toenemend aantal basisschoolleerlingen bijlessen volgt in de zomervakantie. Dit zou het gevolg zijn van het lerarentekort. Ook de SP is bezorgd en wijst op de kansenongelijkheid. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Zomervakantie: ontspanning of stress?
De zomervakantie is in volle gang. Alle regio's in Nederland hebben er al een aantal vakantiedagen op zitten. Lekker, zo'n zee van vrije tijd voor je. Of toch niet? Dit melden NRC en Jeugdjournaal.
Lees verder

Nieuwe landelijke leerlijn voor basisschool over brandveiligheid
Vanaf komend school jaar is er een landelijke leerlijn beschikbaar over brand en brandveiligheid voor basisscholen. Het lespakket is ontwikkeld door Brandweer Nederland. Dit meldt Brandveilig.com.
Lees verder