vrijdag 2 augustus 2019

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs Apeldoorn

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs Apeldoorn
'Het Hofpark' is vanaf nu de nieuwe naam voor Markerichtersveld, school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn. De school verzorgt onderwijs voor kinderen die belang hebben bij ondersteuning wat betreft hun sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag. Dit meldt Nieuwsblad Stedendriehoek.
Lees verder

NIDA vreest eigen rechter spelen om nikabverbod
Het nikabverbod werkt polariserend, stigmatiserend en isolerend. Dat zegt de Rotterdamse fractievoorzitter Nourdin El Ouali van de partij NIDA woensdag tegen ANP Video, een dag voordat het verbod ingaat. "Wat ik het meest vrees is dat mensen zich geroepen voelen om voor eigen rechter te gaan...
Lees verder

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs in Apeldoorn
'Het Hofpark' is de nieuwe naam voor Markerichtersveld, een school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn. De school verzorgt onderwijs voor kinderen die belang hebben bij begeleiding op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag. Dit meldt Nieuwsblad Stedendriehoek.
Lees verder

Leerlingen, studenten en docenten varen in Amsterdamse Pride-grachten
Met lessenaars, schooluniformen en een groot schoolbord aan boord vaart het ministerie van onderwijs aanstaande zaterdag mee met een eigen onderwijsboot bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Minister Ingrid van Engelshoven vaart samen met tientallen leerlingen, studenten en docenten mee om...
Lees verder

Hoe krijgt een kind passend onderwijs?
Ouders kunnen zelf een school voor hun kind uitzoeken, minimaal 10 weken voordat het nieuwe schooljaar begint. Dat kan ook een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs zijn. Als verwacht wordt dat het kind extra ondersteuning nodig heeft, dan moet dit bij de aanmelding al worden doorgegeven.
Lees verder

Week 31: Boerkaverbod van kracht en uitbreiding Haga terecht afgewezen
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals: mbo-docent die klas in de steek liet na tramaanslag Utrecht terecht ontslagen en omstreden boerkaverbod nu echt van kracht.
Lees verder