donderdag 1 augustus 2019

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs Apeldoorn

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs Apeldoorn
'Het Hofpark' is vanaf nu de nieuwe naam voor Markerichtersveld, school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn. De school verzorgt onderwijs voor kinderen die belang hebben bij ondersteuning wat betreft hun sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag. Dit meldt Nieuwsblad Stedendriehoek.
Lees verder

NIDA vreest eigen rechter spelen om nikabverbod
Het nikabverbod werkt polariserend, stigmatiserend en isolerend. Dat zegt de Rotterdamse fractievoorzitter Nourdin El Ouali van de partij NIDA woensdag tegen ANP Video, een dag voordat het verbod ingaat. "Wat ik het meest vrees is dat mensen zich geroepen voelen om voor eigen rechter te gaan...
Lees verder

Noodnummer voor slachtoffers huwelijksdwang en achterlating
Het is weer zomervakantie. Tijd voor een gezellige vakantie met gezin of familie. Een leuke periode, maar niet voor iedereen. Ieder jaar weer worden Nederlandse meisjes en jongens door hun ouders achtergelaten in het buitenland of gedwongen te trouwen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat...
Lees verder

Begeleiding van leerlingen met dyscalculie op school
Er zijn verschillende mogelijkheden om leerlingen met dyscalculie op school te begeleiden. Ze mogen bijvoorbeeld een rekenmachine gebruiken. De mogelijkheden hangen af van het type onderwijs dat een leerling volgt. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Nieuwe schoolnaam voor speciaal onderwijs in Apeldoorn
'Het Hofpark' is de nieuwe naam voor Markerichtersveld, een school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn. De school verzorgt onderwijs voor kinderen die belang hebben bij begeleiding op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag. Dit meldt Nieuwsblad Stedendriehoek.
Lees verder

Rotterdamse islamitische scholen willen extra veiligheidsmaatregelen
Islamitische scholen in Rotterdam voelen zich onveilig. Nog dit jaar willen de scholen daarom extra veiligheidsmaatregelen nemen, schrijft burgemeester Aboutaleb. Dit meldt RTV Rijnmond.
Lees verder