maandag 5 augustus 2019

Leerlingen, studenten en docenten varen in Amsterdamse Pride-grachten

Leerlingen, studenten en docenten varen in Amsterdamse Pride-grachten
Met lessenaars, schooluniformen en een groot schoolbord aan boord vaart het ministerie van onderwijs aanstaande zaterdag mee met een eigen onderwijsboot bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Minister Ingrid van Engelshoven vaart samen met tientallen leerlingen, studenten en docenten mee om...
Lees verder

Hoe krijgt een kind passend onderwijs?
Ouders kunnen zelf een school voor hun kind uitzoeken, minimaal 10 weken voordat het nieuwe schooljaar begint. Dat kan ook een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs zijn. Als verwacht wordt dat het kind extra ondersteuning nodig heeft, dan moet dit bij de aanmelding al worden doorgegeven.
Lees verder

Steeds meer kinderen volgen bijles in zomervakantie
In de zomervakantie volgen steeds meer kinderen bijles. Dat blijkt uit een belronde van het Jeugdjournaal. Met name kinderen in grote steden volgen bijlessen. Dit meldt de NOS.
Lees verder

Moet een kind deelnemen aan onderwijsactiviteiten als schoolreisjes?
Een  kind moet meedoen aan activiteiten als schoolzwemmen, excursies en schoolreisjes als deze horen bij het lesprogramma. In de schoolgids van de school staat om welke activiteiten het gaat.
Lees verder

Week 31: Boerkaverbod van kracht en uitbreiding Haga terecht afgewezen
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals: mbo-docent die klas in de steek liet na tramaanslag Utrecht terecht ontslagen en omstreden boerkaverbod nu echt van kracht.
Lees verder

Onderwijsboot wint prijs voor beste statement tijdens Canal Parade
Zaterdag vond weer de jaarlijkse Canal Parade door de Amsterdamse grachten plaats. Voor het eerst voer ook een boot van het ministerie van onderwijs mee. Deze heeft de prijs gewonnen voor boot met het beste statement. Dit meldt NU.nl.
Lees verder