woensdag 14 augustus 2019

Kinderrechters maken zich zorgen over wachttijden kinderbescherming

Kinderrechters maken zich zorgen over wachttijden kinderbescherming
Kinderrechters maken zich grote zorgen over het tekort aan jeugdzorgwerkers. De wachtlijsten bij jeugdbescherming zijn inmiddels zo lang, dat het risico bestaat dat er een jaar lang niets gebeurt. Kwetsbare kinderen zijn daar volgens de kinderrechters de dupe van. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

'Gebruik elektrische step, skateboard en eenwieler voor eigen risico'
Mensen die kleine elektrische voertuigen als stepjes, skateboards en eenwielers gebruiken op de openbare weg, riskeren een hoge boete. Daar waarschuwt het Verbond voor Verzekeraars maandag voor, omdat veel Nederlanders op vakantie zo'n elektrisch apparaat kopen.
Lees verder

1.135 kilometer wandelen tegen pesten en taboe op psychische problemen
Meer dan duizend kilometer wandelen in 64 dagen om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten. Dat is wat ervaringsdeskundigen Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) vanaf 9 september 2019 gaan doen onder de noemer Wandelen tussen 2 Werelden. Tijdens hun wandeling doen ze iedere...
Lees verder

Zomervakantie is alweer voorbij voor Amelandse leerlingen
De grote zomervakantie is bijna voorbij. Nog een kleine week, en dan mogen de leerlingen in de regio Zuid-Nederland als eerste van Nederland weer naar school. Of toch niet? Op de Koningin Wilhelminaschool op Ameland is de eerste schooldag alweer voorbij. Dit meldt NOS Jeugdjournaal.
Lees verder

Maarten van Rossem heeft spijt van pesten op middelbare school
Historicus en presentator Maarten van Rossem heeft er spijt van dat hij vroeger op school wel eens leerlingen heeft gepest. Dat bekende de 75-jarige wetenschapper dinsdag in een groot interview op NPO Radio 2.
Lees verder

Hoe worden onderwijsachterstanden op de basisschool aangepakt?
Scholen krijgen geld van het Rijk om basisschoolleerlingen met een risico op een onderwijsachterstand extra te ondersteunen. De school bepaalt zelf waaraan zij het geld besteedt. Dat kan vroegschoolse educatie zijn voor kleuters. Maar bijvoorbeeld ook kleinere klassen of zomerscholen om de...
Lees verder