maandag 5 augustus 2019

Docent ontslagen omdat hij mbo-student een terrorist noemde

Docent ontslagen omdat hij mbo-student een terrorist noemde
Een docent van het ROC Mondriaan in Den Haag is ontslagen omdat hij een mbo-student een terrorist heeft genoemd. In de rechtszaak die daarop volgde vond ook de rechter de uitlatingen van de man veel te ver gaan en in strijd met de gedragscode. Wel moet het roc hem een ontslagvergoeding betalen. Dit...
Lees verder

Nederlandse sollicitant zet vervolgopleiding vaakst op cv
Nederlandse werkzoekenden vermelden wereldwijd het hoogste aantal vervolgopleidingen op hun cv. Ook zijn Nederlanders bij het maken van het cv op Europees niveau het sterkst in het benoemen van het aantal cursussen. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener CVster, dat tienduizenden cv's uit 39...
Lees verder

Week 31: Boerkaverbod van kracht en uitbreiding Haga terecht afgewezen
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals: mbo-docent die klas in de steek liet na tramaanslag Utrecht terecht ontslagen en omstreden boerkaverbod nu echt van kracht.
Lees verder

Eaton Hengelo beste leerbedrijf 2019 provincie Overijssel
Eaton uit Hengelo is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Dat maakte het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) vorige week bekend. Dit meldt Yellow Communications.
Lees verder

Onderwijsboot wint prijs voor beste statement tijdens Canal Parade
Zaterdag vond weer de jaarlijkse Canal Parade door de Amsterdamse grachten plaats. Voor het eerst voer ook een boot van het ministerie van onderwijs mee. Deze heeft de prijs gewonnen voor boot met het beste statement. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Voor de eerste keer ook een vmbo-leerling naar WorldSkills
Van 22 tot en met 27 augustus vindt in Kazan, Rusland, WorldSkills 2019 plaats. Op dit wereldkampioenschap voor beroepen wordt Nederland vertegenwoordigd door 29 mbo-studenten en 1 vmbo-leerling bij 27 vakonderdelen. Dit meldt WorldSkills.
Lees verder