maandag 8 juli 2019

Zeeuwse klasseboeren van start

Zeeuwse klasseboeren van start
Klasseboeren zijn boeren die hun bedrijf openstellen voor bassischolen die een educatief bezoek willen op agrarisch gebied. Klasseboeren zijn al jaren een begrip in Brabant en in Zuid-Gelderland. Nu hebben ook zes klasseboeren in Zeeland een certificaat behaald. Dit meldt provincie Zeeland.
Lees verder

Basisscholen Noordoostpolder winnen Grote Verkeersquiz
Honderden basisschoolleerlingen bezochten 4 juli 2019 het Agora Theater in Lelystad met als doel voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live, leidde de quiz. Leerlingen van groep 6 van 133...
Lees verder

Onderzoek naar teambevoegdheid voor het 10-14 onderwijs
Onderwijsminister Arie Slob gaat bekijken of er een teambevoegdheid kan komen voor 10-14 onderwijs. Dit meldt hij in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Week 27: Uitbreiding vve, opwaardering leraarschap en zomerdip
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, waaronder deze week: leraarschap op de schop, AIVD onder de loep en brugklassers over hun droombaan.
Lees verder

Lerarentekort basisschool loopt op
Voor honderden scholen in het basisonderwijs dreigt dat zij het nieuwe schooljaar moeten beginnen zonder leerkrachten voor een deel van de klassen. De basisscholen komen op dit ogenblik zo'n 3500 leraren tekort, concludeert de PO-Raad op basis van onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.
Lees verder

Hoge emotionele kwaliteit in kleuterklas werkt door in verdere schoolloopbaan
In een kleuterklas met een hoge emotionele kwaliteit functioneren leerlingen ook in hun latere schoolloopbaan op een hoger sociaal-emotioneel niveau. Dat komt vooral tot uiting in hun werkhouding, gedrag en beheersing van impulsen. Dit blijkt uit een deelstudie uit het NRO-project Sleutelmomenten...
Lees verder