dinsdag 9 juli 2019

Week 27: Uitbreiding vve, opwaardering leraarschap en zomerdip

Week 27: Uitbreiding vve, opwaardering leraarschap en zomerdip
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, waaronder deze week: leraarschap op de schop, AIVD onder de loep en brugklassers over hun droombaan.
Lees verder

Vmbo-scholen Rijnstreek krijgen subsidie voor versterking techniekonderwijs
Het Minsterie van OCW heeft afgelopen maandag 1 juli bekendgemaakt welke voorstellen voor versterking van het techniekonderwijs in het vmbo gesubsidieerd gaan worden. Het Groene Hart Leerpark heeft samen met het Park College en het Scala College uit Alphen aan den Rijn, het Ashram college in...
Lees verder

Liefdesdokter Corrie gaat down-under
Dokter Corrie timmert internationaal aan de weg. Ook Australië krijgt binnenkort zijn eigen liefdesdokter op tv. De NTR heeft de formatrechten verkocht aan de Australische publieke omroep ABC, maakte de omroep maandag bekend.
Lees verder

Aanvragen voor oprichten islamitische middelbare school niet gehonoreerd
In het afgelopen jaar zijn er tien aanvragen gedaan voor het oprichten van een islamitische middelbare school. Deze aanvragen, alle gedaan voor de vier grote steden, zijn afgewezen omdat niet kon worden aangetoond dat de scholen genoeg leerlingen zouden kunnen krijgen. Dit meldt NOS.
Lees verder

Openbaar gebied rondom Hogeschool Rotterdam wordt rookvrije zone
Het gebied rondom Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en CBT Rijnmond. Dit meldt Gemeente Rotterdam.
Lees verder

Ook het schoolleiderstekort is 'gigantisch'
Niet alleen het lerarentekort is toegenomen in vergelijking met het afgelopen schooljaar, schoolleiders zijn ook steeds lastiger te vinden. Volgens voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging van Schoolleiders is het tekort "gigantisch", en loopt die alleen nog maar verder op. Dit meldt...
Lees verder