maandag 1 juli 2019

Programma Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar jong ouderschap van start

Programma Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar jong ouderschap van start
Op 17 juni 2019 heeft het ministerie van Volksgezondheid het programma 'Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap' goedgekeurd. Het ministerie stelt 15 miljoen euro beschikbaar. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar hoogrisicogroepen zoals onder andere leerlingen van het (voortgezet)...
Lees verder

'Diamant Award, aansprekende voorbeeldorganisatie' voor OMO
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft een award ontvangen in de categorie 'aansprekende voorbeeldorganisaties' van de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Dit meldt Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.
Lees verder

Week 26: leesoffensief, thuisonderwijs en HowtoWilhelmus
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, waaronder: leerlingen Calvijn College hebben eindelijk examenuitslag, steeds meer kinderen krijgen thuis les en HowToWilhelmus?
Lees verder

Door hoge werkdruk vertrekken zestigplussers uit onderwijs
Ongeveer 25.000 docenten, ondersteuners en schooldirecteuren zullen de komende twee jaar uit het onderwijs vertrekken. De meerderheid hiervan doet dit voordat de AOW ingaat. De voornaamste reden om eerder op te houden met het werk, is de hoge werkdruk. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).
Lees verder

45 regio's krijgen miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio's in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van vmbo-scholen, mbo's en lokale en regionale bedrijven. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Uitgeverij Deviant wint twee internationale onderwijsprijzen
De innovatieve online mbo-taalmethode Starttaal in Studiereader en het rekenprogramma Startrekenen Instap Online van Uitgeverij Deviant hebben beide een Comenius EduMedia Zegel gewonnen. Deze internationale onderwijsprijzen werden gisteren in Berlijn toegekend aan innovatieve onderwijsproducten met...
Lees verder