woensdag 10 juli 2019

Ouders krijgen geen gelijk van rechter in zaak Amsterdamse schoolloting

Ouders krijgen geen gelijk van rechter in zaak Amsterdamse schoolloting
Ouders die een rechtszaak hadden aangespannen tegen de Amsterdamse vereniging voor schoolbesturen OSVO hebben geen gelijk gekregen van de rechter. De ouders wilden via de rechter afdwingen dat hun kinderen op hun favoriete middelbare school geplaatst werden. Dit meldt Het Parool.
Lees verder

Slob: ook ouderbijdrage voor technasium of tweetalig onderwijs blijft vrijwillig
Ouders wiens kind naar een technasium of naar tweetalig onderwijs gaat hoeven geen verplichte financiële bijdrage te geven. Ook deze scholen moeten alle leerlingen, niemand uitgezonderd, toelaten. Dit meldt VOS/ABB.
Lees verder

Docent houdt zich niet aan toetsingsprogramma en wordt ontslagen
Een docent biologie van het Roelof van Echten College in Hoogeveen heeft aan leerlingen cijfers gegeven voor toetsen die ze niet hadden gemaakt. Ook klopten sommige cijfers niet doordat de docent de opdrachten niet goed nakeek. De school heeft een melding gemaakt bij de Onderwijsinspectie en heeft...
Lees verder

Instagram waarschuwt tegen cyberpesten
Wie een beledigende opmerking op Instagram wil zetten, wordt meteen al gewaarschuwd. Kunstmatige intelligentie controleert de tekst al bij het plaatsen. Als het bericht mogelijk kwetsend is, verschijnt een melding in het scherm met de tekst "weet je zeker dat je dit wilt plaatsen?"
Lees verder

Leren doe je het beste… op het schoolplein!
Steeds meer scholen sturen hun leerlingen een of meerdere lesuren per maand de buitenlucht in. De leerlingen van een handvol 'buitenscholen' in Nederland verruilen zelfs iedere dag hun klaslokaal voor de natuur. Uit onderzoek blijkt dat bewegen en buitenlucht het lerend vermogen van kinderen...
Lees verder

Minister Slob pleit voor vertrek bestuur Haga Lyceum
Onderwijsminister Slob ziet het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum graag opstappen. De NRC meldt dat de minister bezig is met een 'aanwijzing op bestuur': de zwaarste maatregel die een minister kan nemen. Dit melden de NOS en het NRC.
Lees verder