woensdag 10 juli 2019

Ouders krijgen geen gelijk van rechter in zaak Amsterdamse schoolloting

Ouders krijgen geen gelijk van rechter in zaak Amsterdamse schoolloting
Ouders die een rechtszaak hadden aangespannen tegen de Amsterdamse vereniging voor schoolbesturen OSVO hebben geen gelijk gekregen van de rechter. De ouders wilden via de rechter afdwingen dat hun kinderen op hun favoriete middelbare school geplaatst werden. Dit meldt Het Parool.
Lees verder

Meer geld voor Rotterdamse leraren en kinderopvang
Er komt extra geld voor Rotterdamse leraren in het (speciaal) basisonderwijs en voor de kinderopvang. De tekorten daarin lopen steeds verder op. Dit meldt RTV Rijnmond.
Lees verder

Instagram waarschuwt tegen cyberpesten
Wie een beledigende opmerking op Instagram wil zetten, wordt meteen al gewaarschuwd. Kunstmatige intelligentie controleert de tekst al bij het plaatsen. Als het bericht mogelijk kwetsend is, verschijnt een melding in het scherm met de tekst "weet je zeker dat je dit wilt plaatsen?"
Lees verder

Vakantiepret voor arme kinderen
Kinderen met arme ouders die niet op vakantie gaan, kunnen zich deze zomer toch vermaken met een "Zomerpretpakket" van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarin zitten onder meer bioscoopbonnen, toegangskaarten voor een pretpark, boeken en een gezinsspel. De eerste 32 van de 5000 Zomerpretpakketten...
Lees verder

Groep 8 van Prins Alexanderschool 'Slimste klas van Rotterdam 2019'
De LekkerSlim!-quiz is de kennisquiz voor groep 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen. Na een voorronde en vervolgens een finale is de uitslag bekend: groep 8 van de Prins Alexanderschool mag zich een jaar lang 'Slimste klas van Rotterdam' noemen. Dit meldt Bibliotheek Rotterdam.
Lees verder

Leren doe je het beste… op het schoolplein!
Steeds meer scholen sturen hun leerlingen een of meerdere lesuren per maand de buitenlucht in. De leerlingen van een handvol 'buitenscholen' in Nederland verruilen zelfs iedere dag hun klaslokaal voor de natuur. Uit onderzoek blijkt dat bewegen en buitenlucht het lerend vermogen van kinderen...
Lees verder