donderdag 11 juli 2019

Nieuwe school in Eindhoven met slechts vier kinderen en één docent

Nieuwe school in Eindhoven met slechts vier kinderen en één docent
Op 19 augustus start een nieuwe school in Eindhoven: Het Vasteland. Het wordt een kleine school met slechts vier kinderen en één docent. De staatsvrije school gaat de uitgangspunten van de antroposofie volgen. Dit meldt het Brabants Dagblad.
Lees verder

Project Baanbrekers gestart
Het nieuwe project Baanbrekers is op 8 juli begonnen. De PO-Raad en VO-raad startten dit project op, dat schoolbesturen helpt om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit meldt de VO-Raad.
Lees verder

Gemeente Utrecht in actie voor groenere schoolpleinen
De gemeente Utrecht ziet graag dat de schoolpleinen in Utrecht groener worden. De gemeente is van mening dat groene schoolpleinen een groenere buurt stimuleren. Tevens kunnen de pleinen gebruikt worden voor natuur- en milieueducatie. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Het schoolplan: wat moet en wat mag?
Ten minste eenmaal per 4 jaar maakt elke school een schoolplan. Het schoolplan is vooral bedoeld als planmatig sturingsinstrument voor de school zelf. Het plan laat zien waar de school op inzet en hoe de school het onderwijs en het kwaliteitsbeleid vormgeeft. Scholen mogen zelf bepalen of zij...
Lees verder

Leren in de buitenlucht is leuk én goed voor kinderen
Leren in de buitenlucht is niet alleen leuk, het zorgt vaak ook nog eens voor betere leerprestaties, blijkt uit verschillende onderzoeken. Steeds meer scholen sturen hun leraren en leerlingen daarom af en toe het schoolplein op of het naastgelegen park in voor een les biologie, taal of rekenen....
Lees verder

Minder leerlingen naar het speciaal onderwijs door startklassen
Limburg wil dat minder leerlingen naar het speciaal onderwijs gaan. Daarom beginnen enkele schoolbesturen en gemeenten in het nieuwe schooljaar met zogenaamde startklassen: Kleine groepen met een gezamenlijk aanpak van onderwijs én zorg. Dit meldt De Limburger.
Lees verder