donderdag 4 juli 2019

Nieuw bordspel leert kinderen hoe je kunt omgaan met beperking

Nieuw bordspel leert kinderen hoe je kunt omgaan met beperking
In het nieuwe coöperatieve bordspel Uniekies werken kinderen samen om het water weer te laten stromen en de speeltuin te redden. Zo ervaren kinderen spelenderwijs wat het betekent om een beperking te hebben, en vooral: dat je met een beperking heel goed samen kunt spelen. Dit meldt NSGK.
Lees verder

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs
10 oktober is uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Van kinderopvang tot universiteit worden er duurzame onderwijsactiviteiten georganiseerd door het hele land, zoals de Voorleesactie, Duurzame Docent 2019 en Spark the Movement. Dit meldt Leren voor Morgen.
Lees verder

Vakantielezen weer van start voor 5000 kinderen
Ook dit jaar doen zo'n 5000 kinderen van scholen in krimpgebieden en anticipeerregio's mee aan het project Vakantielezen van Stichting Lezen met steun van Stichting De Versterking en Kunst van Lezen. Vakantielezen geeft kinderen de kans om na de zomer op niveau te blijven lezen of zelfs...
Lees verder

Ministers staan achter advies Onderwijsraad over één onderwijscao
Ministers Van Engelshoven en Slob onderschrijven het advies van de onderwijsraad om te streven naar één cao voor de gehele onderwijssector. Op deze manier zou het makkelijker moeten worden om te wisselen van functie, school(bestuur) of van sector. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.
Lees verder

Liemerse scholenstichting kiest voor duurzaamheid op 26 scholen
Scholenstichting LiemersNovum gaat samen met Slim Opgewekt Scholen, hun 26 basisscholen in de regio Liemers stroomneutraal maken. Na een aanbesteding onder begeleiding van ICS Adviseurs, bleek Slim Opgewekt het beste te scoren op prijs, kwaliteit en bewustmakingsaanbod. Dit meldt Slim Opgewekt...
Lees verder

Leraar onwel: basisschool Rotterdam ontruimd
Een basisschool in Rotterdam-Zuid is ontruimd nadat een leraar onwel is geworden. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De veiligheidsregio meldt dat eerder deze week ook al een aantal leerlingen zich niet lekker voelde.
Lees verder