donderdag 4 juli 2019

Nieuw bordspel leert kinderen hoe je kunt omgaan met beperking

Nieuw bordspel leert kinderen hoe je kunt omgaan met beperking
In het nieuwe coöperatieve bordspel Uniekies werken kinderen samen om het water weer te laten stromen en de speeltuin te redden. Zo ervaren kinderen spelenderwijs wat het betekent om een beperking te hebben, en vooral: dat je met een beperking heel goed samen kunt spelen. Dit meldt NSGK.
Lees verder

Subsidie voor sterker techniekonderwijs in Amsterdam
Amsterdamse scholen, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam werken samen aan sterker techniekonderwijs op het vmbo. De partijen hebben voor de uitvoering van een gezamenlijk plan een subsidie gekregen van 8 miljoen euro van het ministerie van onderwijs. Onderdeel van het plan is onder andere...
Lees verder

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs
10 oktober is uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Van kinderopvang tot universiteit worden er duurzame onderwijsactiviteiten georganiseerd door het hele land, zoals de Voorleesactie, Duurzame Docent 2019 en Spark the Movement. Dit meldt Leren voor Morgen.
Lees verder

Vakantielezen weer van start voor 5000 kinderen
Ook dit jaar doen zo'n 5000 kinderen van scholen in krimpgebieden en anticipeerregio's mee aan het project Vakantielezen van Stichting Lezen met steun van Stichting De Versterking en Kunst van Lezen. Vakantielezen geeft kinderen de kans om na de zomer op niveau te blijven lezen of zelfs...
Lees verder

Ministers staan achter advies Onderwijsraad over één onderwijscao
Ministers Van Engelshoven en Slob onderschrijven het advies van de onderwijsraad om te streven naar één cao voor de gehele onderwijssector. Op deze manier zou het makkelijker moeten worden om te wisselen van functie, school(bestuur) of van sector. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.
Lees verder

Vraag naar internationaal onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen
Uit onderzoek door Decisio en B&T is gebleken dat er in Zeeuws-Vlaanderen vraag is naar internationaal gericht primair onderwijs. Er zijn echter geen concrete plannen voor de oprichting van een volledige internationale school. Dit meldt Provinciale Zeeuwse Courant.
Lees verder