maandag 1 juli 2019

LKCA: Wat is er nodig om jongeren cultuur te laten maken? Jongeren onderzochten het

Wat is er nodig om jongeren cultuur te laten maken? Jongeren onderzochten het
Wat is er nodig om jongeren meer en actiever cultuur te laten maken? Het Fonds voor Cultuurparticipatie liet acht jongeren onderzoeken waarom jongeren minder cultuur maken en wat het Fonds daaraan kan doen.
Lees verder

Neuzen van Krachtvoer Theater wint de Gouden C
Op 21 juni is de Gouden C 2018 uitgereikt aan het project Neuzen van Krachtvoer Theater: een muzikaal improvisatieprogramma voor en met mensen met dementie, uitgevoerd door vitale ouderen.
Lees verder

Eerste award 'Muziekdocent van het Jaar' uitgereikt
Uit handen van minister Ingrid van Engelshoven en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence ontving Petra Smit de eerste award voor Muziekdocent van het Jaar 2018/2019. Petra Smit is docent muziek en CKV op CSG Buitenveldert in Amsterdam.
Lees verder

MusicMatch: 1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen
Minister Van Engelshoven stelt in 2019 en 2020 1 miljoen euro beschikbaar voor samenwerkende regionale partijen die zich inzetten voor duurzaam muziekonderwijs op alle basisscholen in hun regio. Deze 'MuziekMatch' wordt uitgevoerd door Méér Muziek in de Klas.
Lees verder

Pride Amsterdam wordt bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland
Op 27 juli 2019 zal Pride Amsterdam als 150e bijschrijving officieel worden toegevoegd aan de Inventaris, tijdens de Pride Walk. Daarnaast worden ook zes andere nieuwe onderwerpen bijgeschreven.
Lees verder

Zestienjarige Louise van Beuzekom wint Antoine Gerrits Award
Met haar documentaire 'Tachtig' heeft de zestienjarige Louise van Beuzekom de Antoine Gerrits Award gewonnen. De award is gekoppeld aan een cultuurwedstrijd voor middelbare scholieren.
Lees verder