woensdag 10 juli 2019

Liefdesdokter Corrie gaat down-under

Liefdesdokter Corrie gaat down-under
Dokter Corrie timmert internationaal aan de weg. Ook Australië krijgt binnenkort zijn eigen liefdesdokter op tv. De NTR heeft de formatrechten verkocht aan de Australische publieke omroep ABC, maakte de omroep maandag bekend.
Lees verder

Ook het schoolleiderstekort is 'gigantisch'
Niet alleen het lerarentekort is toegenomen in vergelijking met het afgelopen schooljaar, schoolleiders zijn ook steeds lastiger te vinden. Volgens voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging van Schoolleiders is het tekort "gigantisch", en loopt die alleen nog maar verder op. Dit meldt...
Lees verder

Vooral vacatures speciaal onderwijs moeilijk te vervullen
Het lerarenkort in het noorden van Nederland is nog niet zo nijpend als in de rest van het land. Volgens Marieke Homan van de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft het speciaal onderwijs echter wel een groot probleem. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Meer geld voor Rotterdamse leraren en kinderopvang
Er komt extra geld voor Rotterdamse leraren in het (speciaal) basisonderwijs en voor de kinderopvang. De tekorten daarin lopen steeds verder op. Dit meldt RTV Rijnmond.
Lees verder

Instagram waarschuwt tegen cyberpesten
Wie een beledigende opmerking op Instagram wil zetten, wordt meteen al gewaarschuwd. Kunstmatige intelligentie controleert de tekst al bij het plaatsen. Als het bericht mogelijk kwetsend is, verschijnt een melding in het scherm met de tekst "weet je zeker dat je dit wilt plaatsen?"
Lees verder

Leren doe je het beste… op het schoolplein!
Steeds meer scholen sturen hun leerlingen een of meerdere lesuren per maand de buitenlucht in. De leerlingen van een handvol 'buitenscholen' in Nederland verruilen zelfs iedere dag hun klaslokaal voor de natuur. Uit onderzoek blijkt dat bewegen en buitenlucht het lerend vermogen van kinderen...
Lees verder