maandag 29 juli 2019

Kinderen op kampeerboerderij onwel door hitte

Kinderen op kampeerboerderij onwel door hitte
37 kinderen zijn donderdag aan het eind van de middag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze door de hitte onwel waren geworden op een kampeerboerderij in Leusden. Ze waren allemaal aanspreekbaar. Aan het begin van de avond mochten 32 kinderen het ziekenhuis verlaten, meldt een woordvoerder van het...
Lees verder

Vakbonden en werkgevers schrijven brandbrief aan onderwijsminister Slob
Verschillende vakbonden en werkgevers hebben minister Slob een oproep gedaan voor een noodpakket van 423,5 miljoen euro. Ze pleiten voor een investering in het funderend onderwijs in verband met het lerarentekort en de hoge werkdruk. Dit meldt VOS/ABB.
Lees verder

Wanneer mag een kind naar de basisschool?
Een kind kan op zijn vierde naar de basisschool. Vanaf vijf jaar gaat de leerplicht in. Dan moet een kind verplicht naar school. De ouder of verzorger van een kind kan zelf een basisschool uitkiezen. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Week 30: investering in mbo-projecten en actieplan vaccinatiegraad
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, waaronder: Amsterdam investeert ruim 2,2 miljoen euro in mbo-projecten, één op zeventien schoolgaande kinderen gebruikt...
Lees verder

'Leer, denk en doe!' Kinderen in Westland gaan in de zomer door met studeren
Kinderen in het Westland kunnen deze zomervakantie voor het eerst deelnemen aan een plusklas. 'Leer, denk en doe!' is georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op deze manier wordt invulling gegeven aan de zomerdip en verveling. Dit meldt het AD.
Lees verder

Verwarming stond bij veel scholen nog aan tijdens hittegolf
Uit een steekproef onder 27 locaties is gebleken dat bij veel scholen tijdens de hittegolf de verwarming nog aanstond. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.
Lees verder