dinsdag 30 juli 2019

Jongerencoaching 2Get There pleit voor doorstart

Jongerencoaching 2Get There pleit voor doorstart
2Get There, de organisatie voor jongerencoaching, pleit voor een regionale doorstart vanaf 2020. Afgelopen jaar moest de organisatie in Zutphen ermee ophouden wegens bezuinigingen. De organisatie wil graag weer terugkomen. Dit meldt het AD.
Lees verder

Bijeenkomst schoolleiders over nieuwe leerweg door Sterk Beroepsonderwijs
In het kader van het programma 'Sterk beroepsonderwijs' wordt er gewerkt aan de vormgeving van een nieuwe leerweg in het vmbo, waarin de huidige gemengde leerweg (gl) en de theoretische leerweg (tl) samengaan. Schoolleiders in het vmbo, mbo en havo uit worden uitgenodigd om structureel mee te...
Lees verder

Hitteplan niet meer actief
Het Hitteplan was actief in heel Nederland van 23 tot en met 28 juli. Nog nooit eerder was het zo heet in Nederland. In deze week met extreme hitte had het KNMI Koninklijk Meteorologisch Instituut dan ook code oranje afgekondigd. Vanaf 29 juli is het in de meeste delen van het land weer afgekoeld....
Lees verder

Welke onderwijsbevoegdheden zijn er?
Er zijn 3 onderwijsbevoegdheden; 1 voor het basisonderwijs en een tweedegraads en eerstegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Een onderwijsbevoegdheid is te behalen door een door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Meer gezondheidsklachten door lachgas
Het aantal meldingen van gezondheidsklachten door het gebruik van lachgas bij personen van 13 jaar en ouder neemt snel toe. Het aantal meldingen steeg van 13 in 2015 naar 54 in 2018. In de eerste helft van 2019 werden 67 gezondheidsklachten gemeld.
Lees verder

Meer kans op verblijfsvergunning bedreigd kind
Buitenlandse kinderen waar de Kinderbescherming zich mee bezighoudt, krijgen meer kans op een verblijfsvergunning. Dat geldt ook voor vreemdelingen die beschermd moeten worden omdat zij getuige waren voor de autoriteiten.
Lees verder