dinsdag 11 juni 2019

Verplichte vermelding mogelijkheid vormingsonderwijs in schoolgids

Verplichte vermelding mogelijkheid vormingsonderwijs in schoolgids
Vanaf schooljaar 2019-2020 moet in de schoolgids van openbare scholen in het primair onderwijs vermeld worden dat ouders voor hun kinderen de mogelijkheid hebben te kiezen voor levensbeschouwelijk of godsdienstig vormingsonderwijs. Dit meldt VOS/ABB.
Lees verder

Stichting Innerwaard bespaart jaarlijks ruim 140.000 kg CO2
IKC Joannes, onderdeel van Stichting Innerwaard wekt nu ook haar eigen stroom op. De school is de achtste en laatste in het rijtje van verduurzaamde scholen, die onderdeel zijn van de stichting. Op het dak van het IKC liggen 102 zonnepanelen. In het gebouw is de verlichting vervangen door...
Lees verder

Eerste Drentse basisschool doet mee aan 'Schoolplein 14'
Basisschool de Lisdodde in Emmen is de eerste Drentse basisschool dat mee gaat doen met het project 'Schoolplein 14'. Op 5 juni opende Emmenaar Kjeld Nuis het plein van de school. Hij mocht een plein uitkiezen omdat hij sportheld van het jaar is geworden. Dit meldt RTV Noord.
Lees verder

Week 23: nachtclub wordt studieplek en Nationale Prokkelstagedag
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals verhoging rente op studielening van tafel, extra aandacht voor passend onderwijs en Amsterdamse nachtclub biedt studiepek.
Lees verder

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen
De overheid moet sneller en in meer gevallen kunnen ingrijpen wanneer een school ernstig onder de maat presteert. Ook moet de bekostiging van een school in meer gevallen beƫindigd kunnen worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van een pakket dat ministers van onderwijs Slob en Van Engelshoven...
Lees verder

Koning en vicepremier bij Nederlandse Veteranendag
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en vicepremier Hugo de Jonge wonen zaterdag 29 juni 2019 in Den Haag de 15e Nederlandse Veteranendag bij. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder