dinsdag 7 mei 2019

Wat is uw eerste stap op weg naar eigenaarschap?

Indien deze e-mail van Onderwijadvies niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
 
7 mei 2019
Zo kijken wij tegen gepersonaliseerd leren aan.

Gepersonaliseerd leren is in onze visie heel duidelijk niet individualistisch leren, want leerlingen leren juist ook door samen te werken in groepjes of tweetallen. Gepersonaliseerd leren betekent leerlingen laten werken op het niveau dat ze aankunnen of denken aan te kunnen en eventueel ook het loslaten van de jaarlaag. Een leraar krijgt meer de rol van regisseur die helpt bij het maken van de juiste keuzes en ondersteunt het leerproces.

Waar moet je beginnen? Hoe pak je dat aan?
Er is geen vaste route om te starten met gepersonaliseerd leren. In ons model staan de onderwerpen die aan bod komen bij de invoering van gepersonaliseerd leren. Waar u op school mee start, hangt af van uw  situatie. Wat zijn uw doelen? Hoe ver bent u al? Welke termijn hebt u in gedachte? We gaan graag met u in gesprek om te verkennen hoe u eigenaarschap bij leerlingen het beste vorm kan geven en welke verandering daar voor nodig is.

In deze nieuwsbrief vindt u tips om aan de slag te gaan. Wilt u een (vrijblijvend) gesprek met een van onze adviseurs over dit onderwerp, klik dan hier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
 
Kijk het webinar terug
Op 16 april vond het webinar over gepersonaliseerd leren plaats. Kijk het webinar hier terug
 
 
 
Download hier de white paper
Frank Coert heeft een whitepaper geschreven waarin hij uitlegt hoe Gepersonaliseerd leren stap voor stap kan worden geïmplementeerd en wat daarbij komt kijken. Download 'm hier.
Snel geïnformeerd willen worden?
Snel weten wat Gepersonaliseerd leren inhoudt en wat implementatie kan betekenen bij u op school? Lees de brochure of kijk op onze website.
 
 
 
Leren zichtbaar maken leidt toch ook tot meer eigenaarschap?
Dat is zeker waar! Op Leren zichtbaar maken scholen weten leerlingen wat ze aan het leren zijn en wat hun volgende stap is. Ze stellen zelf doelen, kennen de succescriteria en weten wanneer ze iets geleerd hebben. Annemarie en Frank leggen het verschil en de overeenkomsten tussen Leren zichtbaar maken en Gepersonaliseerd leren kort uit in dit artikel.
Gepersonaliseerd leren op het VO?

Natuurlijk is Gepersonaliseerd leren niet alleen mogelijk binnen het PO. Benieuwd hoe Eigenaarschap en Gepersonaliseerd leren op het VO vorm gegeven kunnen worden? Neem contact met ons op!

 
 
 
 
Contact
Wilt u direct in gesprek met Frank Coert? Omdat u een vraag hebt, aarzelt of Gepersonaliseerd leren iets voor uw school is, of omdat u bijvoorbeeld wilt weten hoe wij u kunnen helpen?
Neem contact op
 


 


Nov
7+8
 
Schrijf je nu in!


 
 
 
 
 
 
 
Hoofdlocatie:
Van Beeckstraat 62
2722 BC Zoetermeer
 
079 329 56 00
[email protected]
 
Facebook   Twitter   Linkedin