vrijdag 17 mei 2019

OCW en DUO meldden diverse datalekken in 2018

OCW en DUO meldden diverse datalekken in 2018
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hadden vorig jaar te maken met 85 datalekken. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het jaarverslag.
Lees verder

Zonnepanelen op 18 Amsterdamse schooldaken
Sinds dit voorjaar wekken achttien scholen in Amsterdam Nieuw-West hun eigen, schone energie op. Op 14 mei vierden de schoolbesturen van AMOS, ASKO, Esprit, Progresso, Westelijke Tuinsteden, ZAAM en de gemeente Amsterdam dat zij samen zo'n 6.000 zonnepanelen hebben geplaatst. Wethouder Marieke van...
Lees verder

Kids Klimaat Experience in Breda
De gemeente Breda hield samen met waterschap Brabantse Delta op donderdag 16 mei 2019 een Kids Klimaat Experience in Futuredome (voormalige koepelgevangenis) Breda, met sprekers als André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink. Dit meldt Gemeente Breda.
Lees verder

Debat over de LHBT-monitor 2018 en de Nashvilleverklaring
De LHBT-monitor en de Nashvilleverklaring zijn aanleiding voor een debat met de ministers Grapperhaus (Justitie) en Van Engelshoven (Onderwijs) over de maatschappelijke positie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender- en interseksepersonen. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Wie wordt op 22 mei De Nationale Voorleeskampioen van 2019?
Op woensdag 22 mei 2019 wordt voor de zesentwintigste keer de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden in de Schouwburg Amstelveen. Dit meldt de Nationale Voorleeswedstrijd.
Lees verder

Week 20: teleurstellend leenstelsel en veelbelovende vierdaagse schoolweek
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, waaronder: het leenstelsel degradeert steeds verder, KidsRights wil verplichte inenting tegen mazelen, en de vierdaagse schoolweek...
Lees verder