woensdag 15 mei 2019

LKCA: Zes Age Friendly Cultural Cities laten resultaten zien

Zes Age Friendly Cultural Cities laten resultaten zien
De komende maanden laat de derde lichting Age Friendly Cultural Cities - Amersfoort, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Helmond, Haarlem en Middelburg - zien wat ze bereikt hebben op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie.
Lees verder

Theater Na de Dam finalist voor de Amateo Award 2019!
Theater Na de Dam is door een internationale jury uitgekozen tot een van de vijf finalisten voor de Amateo Award 2019. Het LKCA feliciteert ze van harte met deze nominatie!
Lees verder

Museumeducatie Prijs 2019: meld je educatieproject nú aan en win € 45.000!
Wint jullie educatieproject dit jaar de Museumeducatie Prijs met als hoofdprijs € 45.000? Dit is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen musea en basisscholen.
Lees verder

'Ik wil een EU-brede cultuurkaart invoeren'
Welke rol kan cultuur spelen in Europa? 'Toegang tot een breed scala aan culturele uitingen zorgt voor ruimdenkendheid, creativiteit en wederzijds begrip', vertelt Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA en kandidaat voor de komende Europese verkiezingen.
Lees verder

Verkiezing 'Filmleraar van het Jaar' van start
De verkiezing van de Filmleraar van het Jaar 2019 is begonnen. Leerlingen, collega-docenten, schooldirecties en filmprofessionals kunnen hun bevlogen filmleraren tot 15 juni 2019 aanmelden via filmleraarvanhetjaar.nl. De winnaar wordt in het najaar op het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.
Lees verder

Cultuur in de Europese verkiezingsprogramma's
Stemadvies nodig voor de Europese verkiezingen op 23 mei? Lees onze analyse van de standpunten over cultuur in de verkiezingsprogramma's van de Nederlandse politieke partijen.
Lees verder