woensdag 8 mei 2019

LeerKRACHT-aanpak goed voor lerende cultuur binnen een school

LeerKRACHT-aanpak goed voor lerende cultuur binnen een school
De zogenoemde leerKRACHT-aanpak lijkt een lerende cultuur binnen de school te bevorderen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van Oberon en de Universiteit Utrecht. Dit meldt de PO-Raad.
Lees verder

LAKS opent 32e editie Eindexamenklachtenlijn
Morgen opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn jaarlijkse eindexamenklachtenlijn. Ook dit jaar kunnen de ca. 215.000 eindexamenkandidaten voor de 32e keer bij het LAKS terecht met al hun vragen en klachten over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens. Nieuw dit jaar is...
Lees verder

Voorlopig geen uitbreiding islamitisch Haga Lyceum naar Utrecht
Voorlopig komt er geen islamitische middelbare school in Utrecht. Dit heeft onderwijsminister Arie Slob besloten. Hij wees meerdere aanvragen af. Dit meldt het AD.
Lees verder

Scholieren maken zich op voor eindexamens
Ruim 217.000 middelbare scholieren beginnen donderdag aan de spannendste twee weken in het voorgezet onderwijs: de centrale eindexamens. Ruim de helft van hen (112.663 kandidaten) zit op het vmbo, meer dan 62.000 op de havo en ruim 42.000 op het vwo. De landelijke schriftelijke examens duren tot en...
Lees verder

Start speciale 'tienerschool' in Utrecht
Kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar kunnen komen schooljaar starten op een speciale 'tienerschool'. Dit is een experiment waarmee minister Slob de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs wil vergemakkelijken. Dit meldt het AD.
Lees verder

Gebruik jeugdhulp verschilt per gemeente, speciaal onderwijs speelt rol
Steeds meer jongeren maken gebruik van jeugdzorg. In de gemeenten waar echter minder een beroep wordt gedaan op jeugdzorg, blijkt sprake te zijn van een actief verenigingsleven en sociale cohesie, ofwel samenhang in de maatschappij. Dit meldt Binnenlands Bestuur.
Lees verder