donderdag 11 april 2019

VVD vraagt naar wurgcontracten Dream School

VVD vraagt naar wurgcontracten Dream School
Jongeren die meedoen aan het televisieprogramma Dream School moeten contracten met boetepalingen afsluiten. Aartsen (VVD) vraagt minister Slob (Media) naar zijn mening. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Onderwijsveld komt met eigen versies van 'De Staat van …'
Naast De Staat van het Onderwijs van de Inspectie van het Onderwijs publiceren verschillende organisaties een eigen 'staat van…'. Ook deze publicaties zijn op 10 april overhandigd aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit meldt de Onderwijsinspectie.
Lees verder

Onderwijsministers reageren op Staat van het Onderwijs
Heldere gezamenlijke ambities en doelstellingen, een professionele leer- en kwaliteitscultuur, en vrijheid en doortastend toezicht zijn essentieel zijn voor goed onderwijs. Dat schrijven ministers Van Engelshoven en Slob in hun reactie op de jaarlijkse Staat van het Onderwijs van de inspectie. Dit...
Lees verder

Prikkelarme schoolagenda is vernieuwd voor leerlingen met TOS of autisme
De prikkelarme schoolagenda, speciaal ontwikkeld voor scholieren met een auditieve en/of communicatieve beperking of een taalontwikkelingsstoornis (tos), is vernieuwd. Hierdoor is de agenda nog beter leesbaar en overzichtelijk. Door de bijzondere vormgeving helpt deze schoolagenda zonder afleiding,...
Lees verder

Wens voor onderzoek naar verlaging urennorm
De onderwijsvakorganisaties AVS, AOb, CNVO, FNV Overheid en PO in Actie willen samen met de PO-Raad dat het ministerie van OCV gaat kijken naar de mogelijkheden tot de verlaging van de wettelijke urennorm in het primair onderwijs. Dit melden AVS en de PO-Raad.
Lees verder

Kamer buigt zich niet over kinderpardonpetitie
De Tweede Kamer buigt zich niet over het verzoek van presentator Tim Hofman en ruim 250.000 anderen om het kinderpardon te verruimen. Dat is immers al gebeurd, vindt de Kamer.
Lees verder