maandag 15 april 2019

School mag zelf kiezen voor inhuur zzp-docenten

School mag zelf kiezen voor inhuur zzp-docenten
Scholen kunnen zelf beslissen of zij zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in willen huren. Onderwijsminister Arie Slob maakt dit bekend in reactie op Kamervragen. Dit melden VOS/ABB en de Tweede Kamer.
Lees verder

Havo in slechte staat en andere conclusies Staat van het Onderwijs
Woensdag bracht de Onderwijsinspectie de Staat van het Onderwijs uit. Hieruit kwamen verschillende zaken naar voren. Zo ziet het er niet goed uit voor de havo en werd het lerarentekort besproken. Dit melden het AD en de NOS naar aanleiding van de Staat van het Onderwijs van de Onderwijsinspectie.
Lees verder

Week 15: Nationale Museumweek, Staat van het Onderwijs en Koningsspelen
Iedere vrijdag laten we je een weekoverzicht zien waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. In week 15 waren dat onder meer de start van de Nationale Museumweek, de Staat van het Onderwijs door de Onderwijsinspectie en de Koningsspelen.
Lees verder

Wegwijzer 'Rondom Jong' maakt depressie bespreekbaar op scholen
Met de wegwijzer Rondom Jong wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de hulp en voorlichting aan jongeren verbeteren die kampen met depressieve klachten. Dat is belangrijk, want in Nederland hebben ruim 800.000 mensen een depressie. Dit meldt het ministerie van...
Lees verder

Drie keer eremetaal tijdens Europese Wiskunde Olypiade voor meisjes
Drie Nederlandse scholieren hebben op de Europese Wiskunde Olympiade voor meisjes in de Oekraïense hoofdstad Kiev eremetaal behaald.
Lees verder

Het LAKS kiest nieuw bestuur
Op de algemene vergadering van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is door de leden een nieuw bestuur verkozen. De zeven nieuwe bestuursleden van de scholierenvereniging gaan volgend jaar alle leerlingen in het voortgezet onderwijs van Nederland vertegenwoordigen. Zij worden de komende...
Lees verder