zondag 7 april 2019

LKCA: 'Kunst en ambacht' centraal op eerste MBO Festival

'Kunst en ambacht' centraal op eerste MBO Festival
'Ambacht en kunst in het beroepsonderwijs' is het thema van het eerste MBO Festival dat op 14 juni in het Fries Museum zal plaatsvinden. Dit in navolging van bijeenkomsten in Museum Boijmans van Beuningen en Centraal Museum. Het idee is van het MBO Festival een jaarlijks terugkerend event te maken.
Lees verder

Oproep voor aanbod 'kunsteducatie voor mbo' door Fonds21
Lees verder

Méér Muziek in de Klas zoekt ouderambassadeurs
Met een landelijke activatiecampagne roept Méér Muziek in de Klas leerkrachten, schoolleiders en vooral ook ouders op om bij te dragen aan meer muziek in de klas. Als ambassadeur krijg je concrete handvatten om structureel meer muziek op school te krijgen.
Lees verder

CKV-docenten positief over vernieuwd examenprogramma
Het doen van onderzoek en het actiever kunst beleven en ervaren door de leerlingen. Dit zijn een paar sterke punten die CKV-docenten genoemd hebben in de monitoring van SLO naar de implementatie en realisatie van de beoogde vernieuwing van CKV sinds schooljaar 2017-2018.
Lees verder

De beste voorstellen voor stimulerend burgerschap
Een divers lesaanbod en meer activiteiten buiten het klaslokaal, dat zijn enkele uitkomsten van het MBO BurgerschapsLab 2019. Eind maart zijn vijftien voorstellen voor meer stimulerend burgerschapsonderwijs gepresenteerd.
Lees verder

Subsidie voor MeeMaakPodia
De subsidieregeling MeeMaakPodia van het Fonds voor Cultuurparticipatie gaat op 6 mei opnieuw open. De regeling is bedoeld voor theaters, musea, presentatie-instellingen en bibliotheken met een doorlopende podiumfunctie.
Lees verder