vrijdag 12 april 2019

Blokhuis: 1000 watertappunten op schoolpleinen

Blokhuis: 1000 watertappunten op schoolpleinen
Op schoolpleinen door heel Nederland worden in de komende twee jaar zo'n 1000 nieuwe watertappunten gebouwd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) geeft hiermee uitvoering aan een afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Alles komt goed, altijd wint 32e Woutertje Pieterse Prijs
Het boek Alles komt goed, altijd heeft de 32e Woutertje Pieterse Prijs gewonnen. De prijs, bestaande uit een oorkonde en 15.000 euro, werd in ontvangst genomen door schrijver Kathleen Vereecken en illustrator Charlotte Peys. Dit meldt Woutertje Pieterse Prijs.
Lees verder

Eerste kubusschool in Drenthe
In Drenthe werd de openbare basisschool De Elsakker in Westervelde vorige week officieel de eerste Drentse kubusschool. De leerlingen presenteerden hun bevindingen over hun onderzoek naar het opruimen en voorkomen van afval op het fietspad tussen Een en Norg. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Hoe komt de Woutertje Pieterse Prijs eigenlijk aan zijn naam?
Gisteren werd voor de 32e keer in het bestaan de Woutertje Pieterse prijs uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. Het doel van deze prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek. Maar hoe komt deze prijs aan zijn naam?
Lees verder

School mag zelf kiezen voor inhuur zzp-docenten
Scholen kunnen zelf beslissen of zij zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in willen huren. Onderwijsminister Arie Slob maakt dit bekend in reactie op Kamervragen. Dit melden VOS/ABB en de Tweede Kamer.
Lees verder

Havo in slechte staat en andere conclusies Staat van het Onderwijs
Woensdag bracht de Onderwijsinspectie de Staat van het Onderwijs uit. Hieruit kwamen verschillende zaken naar voren. Zo ziet het er niet goed uit voor de havo en werd het lerarentekort besproken. Dit melden het AD en de NOS naar aanleiding van de Staat van het Onderwijs van de Onderwijsinspectie.
Lees verder