dinsdag 9 april 2019

Autoriteit Persoonsgegevens moet oordelen over schending privacy leraren

Autoriteit Persoonsgegevens moet oordelen over schending privacy leraren
Onderwijsminister Arie Slob laat weten dat de Autoriteit Persoonsgegevens of de rechter eventueel een oordeel moet geven over het schenden van de privacy van leraren. Volgens hem ligt deze taak niet bij de overheid. Dit zegt Slob in antwoord op Kamervragen over het plaatsen van foto's en filmpjes...
Lees verder

Formatieve evaluatie: prestaties meten zonder constante toetsing
Middelbare scholen maken zich sterk voor formatieve evaluatie: een nieuwe manier van lesgeven, waarbij de prestaties van leerlingen gemeten worden zonder deze constant te toetsen. Scholen merken op dat veel leerlingen alleen moeite doen wanneer hun huiswerk meetelt voor een cijfer. Hieraan willen...
Lees verder

Gemeenten en scholen wegwijs in de informatieplicht
Gemeenten en scholen helpen elkaar vooruit rond de informatieplicht Wet milieubeheer. Op basis van deze wet zijn ze verplicht vóór 1 juli 2019 aan te geven welke energiebesparingsmaatregelen ze hebben getroffen. Een hele klus, blijkt in de praktijk. Dit meldt Bouwstenen voor Sociaal.
Lees verder

Lerarentekort schuld van schoolbesturen volgens Slob
Volgens onderwijsminister Arie Slob is het lerarentekort onder andere te wijten aan schoolbesturen. Dit meldde Slob na een werkbezoek aan de regiozender NH Nieuws. Volgens hem hebben besturen de afgelopen jaren onvoldoende gedaan om personeel te behouden Dit melden VOS/ABB en de PO-Raad.
Lees verder

Haga Lyceum moet concurrentie krijgen
Minister Slob meldt dat het wenselijk is wanneer het Cornelius Haga Lyceum concurrentie krijgt. Dit zei hij bij de wekelijkse ministerraad. Dit meldt Het Parool.
Lees verder

Politiemacht op de been voor scholier met nepwapen
De politie heeft gisteren bij een middelbare school in Rotterdam een 16-jarige havo-leerling gearresteerd omdat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Het bleek te gaan om een nepwapen, dat gebruikt werd in een video-opdracht voor school. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder