Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 11 maart 2019

LKCA: Project Taalrijk leert basisschoolkinderen uit Losser creatief schrijven

Project Taalrijk leert basisschoolkinderen uit Losser creatief schrijven
De toekomstige sterren in creatief schrijven en dichten komen uit Losser. Vanuit het project Taalrijk is daar op twaalf basisscholen een doorlopende leerlijn ontwikkeld, voor kinderen vanaf groep een tot en met groep acht.
Lees verder

Minister grijpt nog niet in bij creatieve opleidingen
Scholen kunnen voorlopig doorgaan met het aanbieden van creatieve opleidingen. Minister Van Engelshoven geeft scholen de ruimte om via 'zelfregulering' orde op zaken te stellen. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

InBeeld: wedstrijd voor beeldende amateurkunst Limburg (B en NL)
Schrijf je nu in voor InBeeld 2019: de tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Het thema is 'Sporen'.
Lees verder

Bijeenkomsten Curriculum.nu voor bovenbouw VO
Aansluitend op de opbrengsten van Curriculum.nu voor het primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs, moeten er ook aanbevelingen komen voor de bovenbouw. VO-docenten die zich aanmelden voor deze bijeenkomst en willen meedenken, ontvangen een vergoeding van 150 euro + de reiskosten.
Lees verder

Netwerkbijeenkomsten vmbo, vso en praktijkonderwijs
Om gehonoreerde scholen en instellingen bij elkaar brengen om van elkaar te leren, organiseert het FCP vier regionale netwerkbijeenkomsten. Ook scholen die overwegen een aanvraag in te dienen voor de Regeling Versterking cultuureducatie vmbo, vso en praktijkonderwijs, kunnen aansluiten.
Lees verder

Cultuur met impact: 10 aanbevelingen voor de provincie
Pak de regie op cultuur richting rijk en gemeenten. Maak cultuur onderdeel van ruimtelijke kwaliteit. Creƫer 'bewonerstrots', zoals Friesland deed met Culturele Hoofdstad 2018. Deze aanbevelingen vind je in het 'overdrachtsdossier cultuur' voor informateurs, gedeputeerden en statenleden na de...
Lees verder