woensdag 13 februari 2019

Universiteit van Amsterdam: Video over landschapsherstel in Oost-Afrika genomineerd voor aanmoedigingsprijs

Video over landschapsherstel in Oost-Afrika genomineerd voor aanmoedigingsprijs
Safi Graauw, Master student Earth Sciences, heeft een documentaire gemaakt over de positieve effecten van boomaanplant op het landschap in Oost-Afrika. De video 'Seeds of Change' laat de vooruitgang zien die is geboekt bij heraanplantprojecten in gebieden die ernstig zijn aangetast door kaalslag en erosie. Graauw's film is nu genomineerd voor de aanmoedigingsprijs De Jonge Haan 2019 van het Genootschap voor Reclame.
Lees verder

UvA, HvA, VU en Inholland varen mee tijdens Pride Amsterdam 2019
De UvA (Universiteit van Amsterdam), HvA (Hogeschool van Amsterdam), VU (Vrije Universiteit) en Hogeschool Inholland varen op 3 augustus 2019 samen mee met een eigen boot in de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019. Op 10 februari maakte de organisatie de deelnemers bekend. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019. De LHBTQ-gemeenschap laat dan zien dat je kunt houden van wie je wil.
Lees verder

UvA onderschrijft ambities Klimaatbrief
Sinds maandag 4 februari kunnen medewerkers van universiteiten de Klimaatbrief Universiteiten ondertekenen. De Klimaatbrief is een initiatief van zo'n twintig wetenschappers, en roept de universiteiten, faculteiten én medewerkers op tot een ambitieus klimaatbeleid.
Lees verder