maandag 11 februari 2019

Universiteit van Amsterdam: Unieke pilot verkort levertijden DNA-onderzoek NFI

Unieke pilot verkort levertijden DNA-onderzoek NFI
Het Nederlands Forensisch Instituut is een unieke pilot gestart met zes alumni van de master Forensic Science van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Door een op maat gemaakt inwerkprogramma worden de net afgestudeerden in een paar maanden tijd klaargestoomd tot zogenoemde 'conceptbevoegd DNA-deskundigen'. Het idee achter de pilot is dat de alumni concept rapporten schrijven in onderzoeken waarbij de politie zelf het sporenonderzoek aan bewijsstukken heeft gedaan. Het zestal neemt zo veel werk van DNA-deskundigen uit handen. Tegelijkertijd kan de politie dit jaar meer sporen insturen.
Lees verder

UvA ondertekent manifest 'Circulair & Onderwijs'
De UvA heeft op donderdag 7 februari het manifest 'Circulair & Onderwijs – de rol van het onderwijs in toekomstbestendig innoveren' ondertekend. Inzet is het circulaire denken te verankeren in het onderwijs en onderzoek.
Lees verder

De impact van leven met epilepsie op ouders en kinderen
In Nederland zijn er ongeveer 120.000 mensen met epilepsie. Epilepsie bij kinderen of ouders kan een grote impact op gezinnen hebben. Universitair docent en orthopedagoog Roos Rodenburg onderzoekt de invloed van leven met epilepsie op kinderen en ouders. Zij doet dit samen met andere wetenschappers in het expertise centrum SEIN, dat onlangs tot beste expertise centrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde in Nederland is uitgeroepen.
Lees verder