woensdag 6 februari 2019

Universiteit van Amsterdam: Catherine Malabou bekleedt Spinozaleerstoel 2019

Catherine Malabou bekleedt Spinozaleerstoel 2019
De Spinozaleerstoel van de afdeling Filosofie van de UvA wordt dit jaar bekleed door Catherine Malabou, hoogleraar filosofie aan Kingston University (Londen). Het onderwerp dat dit jaar centraal staat, is filosofie en anarchie.
Lees verder

Zijn terroristen psychisch ziek?
Waren de daden van Anders Breivik het werk van een krankzinnige? Is Mohammed B. een psychopaat? Over de rol van psychische stoornissen (psychopathologie) bij terrorisme is nog altijd veel onduidelijk. Er is onderzoek dat de gedachte lijkt te ondersteunen dat terroristen lijden aan psychische stoornissen, maar er zijn ook studies die dit weerspreken. In opdracht van het WODC/Ministerie van Justitie en Veiligheid hebben onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hier nu een uitgebreide studie naar gedaan. Het team vond geen bewijs dat psychopathologie direct een rol speelt bij terrorisme.
Lees verder

Studenten organiseren kunstexpositie: Depicting Science
In de hal van gebouw Science Park 904 is van 5 t/m 8 februari de tentoonstelling Depicting Science te bewonderen. De expositie is georganiseerd door Carlijn Snoek, Fleur van Langen en Mabel Gray van de masteropleiding Earth Sciences. Er is onder meer kunst door sterrenkundige Vincent Icke te zien.
Lees verder