donderdag 7 februari 2019

Rijksuniversiteit Groningen: Redmar Wolf: Kun je belasting heffen over data?

Redmar Wolf: Kun je belasting heffen over data?

Radio 1-programma Focus interviewde Redmar Wolf, fiscaal advocaat bij Baker en McKenzie in Amsterdam en Hoogleraar Algemeen Belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij hield zijn oratie over data, en dan vooral, kun je ook belasting heffen over data?

Lees verder

Waarom stijgt de zeespiegel en wat kan daaraan gedaan worden?

Een vrolijke middag belooft het niet te worden in de Energy Academy. Het eerste event van het Global Centre on Adaptation heeft als thema 'Why are sea levels rising and what can be done to stem the tide?'. Onderzoekers Dewi Le Bars (KNMI) en Richard Bintanja (RUG) bespreken in korte tijd veel modellen over de toekomst van de zeespiegel, de polen en de opwarming van de aarde. De ene is nog ingewikkelder dan de andere, maar rooskleurig zijn ze geen van allen.

Lees verder

Declaratieportal niet beschikbaar

Door technische problemen is de declaratieportal niet beschikbaar.

Lees verder

Duurzamere overheden kunnen miljarden besparen op internationale financiƫle markten

Het duurzaamheidsbeleid van OESO-landen heeft een kleine, maar significante invloed op de rente die zij moeten betalen op internationale financiƫle markten. Hoe beter hun duurzaamheid, hoe lager hun 'spread'; dat is de opslag die landen betalen bovenop de zogenaamde 'risicovrije rente'. Als de duurzaamheidsscore van een land met 1% stijgt, daalt de spread op 10-jaars staatsobligaties met 0,15%, concludeert een internationaal team van wetenschappers onder wie Bert Scholtens, hoogleraar Sustainable Banking and Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder