maandag 11 februari 2019

Rijksuniversiteit Groningen: Provincie ondersteunt programma voor digitale veiligheid

Provincie ondersteunt programma voor digitale veiligheid

De provincie Groningen start samen met noordelijke onderwijsinstellingen en bedrijven het programma Cybersecurity Noord-Nederland. Dit programma heeft als doel het bedrijfsleven beter te beschermen tegen cyberaanvallen en daarmee de samenleving veiliger te maken. Verder moet het programma de innovatie in het Noorden stimuleren en zorgen voor meer werkgelegenheid. Het programma Cybersecurity Noord-Nederlandgaat vier jaar duren en kost ruim 6 miljoen euro. De Rijksuniversiteit Groningen is penvoerder van het programma. De provincie draagt ruim 3 miljoen euro bij.

Lees verder

Hoe klaprozen de kleuren vormen die insecten en mensen verleiden

Of ze nu rood zijn of geel, soms zelfs wit, klaprozen hebben een heldere, intense kleur. RUG wetenschappers Casper van der Kooi en Doekele Stavenga gebruikten microscooponderzoek en een wiskundig model dat de beschrijft hoe licht zich gedraagt in de bloemblaadjes om uit te zoeken hoe de levendige kleuren tot stand komen.

Lees verder

Hoe worden mensen aardbevingsbestendig?

Hoe kunnen mensen met zingevingsvragen in het Gronings-Drentse aardbevingsgebied worden begeleid? Dit was een van de centrale vragen tijdens het symposium 'De Zin van Welzijn' eind 2018.

Lees verder

European Journal of Life Writing nieuwste tijdschrift in UGP

European Journal of Life Writing nieuwste tijdschrift in UGP

Lees verder