dinsdag 5 februari 2019

Het laatste nieuws uit het onderwijs

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van de AOb of omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website Bekijk de nieuwsbrief in jouw browser

Onderwijsblad 

Utrecht, 5 februari 2019

GroenLinks onder AOb-leden het populairst 

Vier van de tien AOb-leden twijfelen nog wat ze gaan stemmen op 20 maart. Maar bij de groep die al een keuze heeft gemaakt, is GroenLinks de grote winnaar. De partij snoept veel kiezers weg bij D66.

Enquête 
Dat blijkt uit een leden-enquête van de AOb die door tienduizend leden is ingevuld. Van de AOb-leden die er al wel uit zijn, is GroenLinks de grote winnaar met 33 procent. Daarna volgen de PvdA met 17 procent, D66 met 13 procent en SP met 12 procent.

Facebook
Twitter

Regionaal: Krimpende so-scholen, groeiende reserves 

Sinds 2014 zijn in delen van het land duizenden leerlingen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs verdwenen. De verantwoordelijke regionale samenwerkingsverbanden zitten door de bank genomen ruim in de financiële reserves. 
Facebook
Twitter

Excuses Kennemer College aan onderwijsassistent

De schooldirectie van de Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) heeft excuses aangeboden aan de technisch onderwijsassistent Gerrit Keeman. Hij was sinds 16 januari 'vrijgesteld van werk' nadat hij een brutale leerling bij zijn nekvel had gepakt. Een filmpje van het incident ging viral. 
JA, DAT WIL IK
Facebook
Twitter

Wat je moet weten over de landelijke onderwijsstaking 

Over de landelijke onderwijsstaking op 15 maart zijn veel vragen. We hebben de vragen die het vaakst worden gesteld voor je op een rij gezet.

Idee: alle leerdoelen in vakjes en kleuren

Twee leraren bedachten een digitale tool waarmee leerlingen zelf bijhouden in hoeverre ze de stof beheersen. "Ze vragen nu zelf om extra uitleg."


Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de AOb of ben je lid en heb je een vraag? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Bel: 0900 463 62 62of vul het vragenformulier in.
Lid worden? Meld je aan!
Volg ons
  De AOb is onderdeel van de FNV
Facebook Twitter
Beheer je online abonnement(en) hier
Afmelden van deze nieuwsbrief
================================================ DIT IS EEN AUTOMATISCH BERICHT ================================================ Beheer uw on-line abonnement(en) hier: https://nieuwsbrief.aob.nl/[email protected]&s=201487&n=213