woensdag 9 januari 2019

Universiteit van Amsterdam: Hoe laten we mensen met autisme beter meetellen in de maatschappij?

Hoe laten we mensen met autisme beter meetellen in de maatschappij?
In een maatschappij waar participatie steeds belangrijker wordt, is ook participatie van mensen met autisme een groot goed. Mensen met autisme ervaren vaak in verschillende levensfases beperkingen die hun participatie in de weg staan. De overheid (ZonMw) heeft een half miljoen euro uitgetrokken voor een plan om mensen met autisme en hun naasten beter te betrekken bij de maatschappij.
Lees verder

UvA viert 387ste verjaardag
De UvA vierde dinsdag 8 januari haar 387ste Dies Natalis. Rector magnificus Karen Maex opende de verjaardag van de universiteit met haar toespraak 'Open data: universiteiten in beweging'. Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Hilde Geurts ging tijdens haar Diesrede in op 'de complexiteit van context'. Ook werden eredoctoraten toegekend aan de Canadees-Amerikaanse journaliste en activiste Naomi Klein en gerenommeerd componist Louis Andriessen.
Lees verder

Train je geheugen tijdens je slaap
Slapend je tentamen Frans leren? Volgens slaaponderzoeker Lucia Talamini van de Universiteit van Amsterdam is dit helemaal niet zo'n gek idee. In dit college van de Universiteit van Nederland vertelt ze hoe ons geheugen juist tijdens onze slaap herinneringen vastlegt.
Lees verder