vrijdag 11 januari 2019

Rijksuniversiteit Groningen: Vier FEB-onderzoekers in Top 40 Best Publicerende Nederlandse Economen

Vier FEB-onderzoekers in Top 40 Best Publicerende Nederlandse Economen

In de Economentop 40 van 2018 staan vier onderzoekers van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Dat zijn: Robert Inklaar (op plek 16), Peter Verhoef (21), Marcel Timmer (32) en Jakob de Haan (tevens Hoofd Onderzoek bij De Nederlandsche Bank, 34).

Lees verder

Poederbrief Oude Boteringestraat 42 ongevaarlijk

Poederbrief Oude Boteringestraat 42 ongevaarlijk

Lees verder

December campagne Eric Bleumink Fonds

De maand december stond bij het Ubbo Emmius Fonds in het teken van het Eric Bleumink Fonds (EBF). In de december editie van het alumnimagazine Broerstraat 5 is een acceptgiro ingesloten waarmee het EBF gesteund kon worden. Via deze weg is er momenteel al meer dan € 27.000,- gedoneerd. Via crowdfunding en door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit is er ruim € 25.194,- opgehaald. Daarnaast kunnen de medewerkers van de RUG en het UMCG het EBF steunen door hun kerstpakket te schenken. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel geld hiermee is opgehaald. Tot slot, er zijn 578 donateurs die het EBF structureel steunen met een doorlopende machtiging.

Lees verder

Ontstekingsreacties in erfelijke borstkanker mogelijk nieuw aangrijpingspunt voor behandeling

Uit laboratoriumonderzoek van hoogleraar Marcel van Vugt van het UMCG blijkt dat mutaties in BRCA1 of BRCA2, die erfelijke borstkanker en eierstokkanker veroorzaken, leiden tot een ontstekingsreactie in tumorcellen. Zulke ontstekingsreacties activeren het afweersysteem, en dit kan betekenen dat geneesmiddelen die aangrijpen op het afweersysteem, zoals immuuntherapie, mogelijk geschikt zijn bij deze specifieke vorm van erfelijke borstkanker.

Lees verder