woensdag 9 januari 2019

Rijksuniversiteit Groningen: Eva Maersk winner of the ‘ACCOMPLISSH Impact Award 2018’

Eva Maersk winner of the 'ACCOMPLISSH Impact Award 2018'

Eva Maersk winner of the 'Sustainable Society Impact Award 2018'

Lees verder

Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de geschiedenis van de collectie en over de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Ook bespreekt ze een aantal topstukken van de Bijzondere Collecties.

Lees verder

Alcoholgebruik heeft groot effect op Europese sterftecijfers

Het hoge alcoholconsumptieniveau in Europa vormt een grote zorg voor de volksgezondheid. De verschillen in alcoholgebruik en drinkpatronen binnen Europa – vooral Oost-Europese mannen vertonen hoog en riskant alcoholgebruik – spelen een belangrijke rol in de waargenomen verschillen in sterftecijfers tussen Europese landen. Dat conludeert Sergi Trias Llimós.

Lees verder

RUG onderzoekt plasticvervuiling containerramp op Schiermonnikoog

In de nacht van 1-2 januari 2019 zijn boven de kust van de oostelijke Waddeneilanden naar schatting 280 containers over boord geslagen van het vrachtschip MSC Zoe. Op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland en de Friese/Groningse kust is veel troep aangespoeld, waaronder piepschuime en fijne HDPE-plastickorrels. Met name het aanspoelen van de plastic korrels is een potentiële ecologische ramp die we nu nog onvoldoende kunnen overzien.

Lees verder