Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 6 december 2018

Universiteit van Amsterdam: UvA-studenten Planologie doen in Ede onderzoek naar rol burgers in energietransitie

UvA-studenten Planologie doen in Ede onderzoek naar rol burgers in energietransitie
Zestig studenten van de opleiding Planologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan van maandag 7 januari tot en met vrijdag 11 januari in Ede onderzoek doen naar de rol van burgers in de energietransitie. Centraal staat de vraag of en hoe burgers actief bezig zijn met de energietransitie en hoe de gemeente dit kan ondersteunen.
Lees verder

UvA-biologen ontdekken belangrijke regulator van haarvorming bij tomatenplanten
Tomatenplanten beschermen zichzelf tegen vraat door insecten met behulp van minuscule haartjes. Een team biologen van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Rob Schuurink, heeft ontdekt dat een eiwit genaamd MYC1 essentieel is voor de vorming van deze haartjes. Bovendien speelt het eiwit een rol bij de productie van anti-vraatstoffen in die haartjes. Deze bevindingen zijn op 5 december gepubliceerd in het vooraanstaande tijdschrift The Plant Cell.
Lees verder

Promotieonderzoek in 'drugslab'
Inspelen op de snel veranderende synthetische drugsmarkt door nieuwe soorten drugs correct te kunnen meten, extra tactische opsporingsinformatie halen uit bestaande laboratoriumdata en de mogelijkheden onderzoeken om met mobiele technieken drugs snel op locatie te kunnen meten. Aan deze en andere onderzoeksprojecten wordt de komende jaren gewerkt in een nieuwe samenwerking tussen het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) van de UvA en het Amsterdamse verdovende-middelenlaboratorium van de Forensische Opsporing van de Politie Amsterdam. De samenwerking start per 1 januari 2019.
Lees verder