Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 7 november 2018

Universiteit van Amsterdam: Eredoctoraat UvA voor intellectueel en activist Naomi Klein

Eredoctoraat UvA voor intellectueel en activist Naomi Klein
De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent dit jaar een eredoctoraat toe aan de Canadees-Amerikaanse journalist, activist en intellectueel Naomi Klein. Klein ontvangt het eredoctoraat voor haar belangrijke bijdragen aan het vestigen van aandacht op wereldwijde sociale rechtvaardigheidsvraagstukken in de wetenschap en daarbuiten. Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de Dies Natalis van de UvA op dinsdag 8 januari 2019.
Lees verder

Chinees leren vraagt ruimtelijk inzicht; Frans een goede woordenschat
Als het je gemakkelijk afgaat om Frans als tweede taal te leren, kun je dan met hetzelfde gemak Chinees leren? Waarschijnlijk niet. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam zocht uit welke vaardigheden om de hoek komen kijken bij het leren van Spaans, Frans en Chinees. Het blijkt dat voor het succesvol leren van deze drie wereldtalen andere vaardigheden nodig zijn.
Lees verder

Systeemgericht casemanagement bij jeugdbescherming veelbelovend
De systeemgerichte casemanagementaanpak voor jeugdbescherming en jeugdreclassering in de regio Amsterdam is veelbelovend. Met deze aanpak wordt geprobeerd om kinderen en jongeren van wie de veiligheid in het geding is, beter te ondersteunen. Inge Busschers deed onderzoek naar deze aanpak bij gezinnen die worden begeleid vanuit jeugdbescherming en jeugdreclassering. Ze promoveert op 21 november aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder