donderdag 8 november 2018

Universiteit van Amsterdam: Conclusies onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Conclusies onderzoek grensoverschrijdend gedrag
Een aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) verbonden hoogleraar keert niet terug na een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag, uitgevoerd door een onafhankelijk extern bureau. Andre Nollkaemper, decaan van de faculteit, heeft alle medewerkers van de faculteit daarvan in een email op de hoogte gesteld.
Lees verder

UvA leidt mid-career professionals op tot 1e-graadsbètaleraar
Het lerarentekort in het voortgezet onderwijs groeit, in het bijzonder bij de bètavakken. In dit kader start de UvA in 2019 met het traject 'Aan de Slag voor de Klas'. Tijdens dit maatwerkprogramma worden mensen met minimaal 10 jaar werkervaring, naast hun bestaande baan opgeleid tot 1e-graadsleraar in een van de bèta-tekortvakken; wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica. 'Aan de Slag voor de Klas' is een samenwerking van de lerarenopleiding van de UvA (ILO) en de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).
Lees verder

Biologen vinden mogelijke achilleshiel van beruchte bananenschimmel
De bananenteelt wordt wereldwijd bedreigd door de gevreesde Fusarium verwelkingsziekte. De oorzaak is een schimmel die bananenplanten laat verwelken en sterven. Onderzoek onder leiding van prof. Martijn Rep van de Universiteit van Amsterdam heeft nu een mogelijke achilleshiel van deze schimmel blootgelegd.
Lees verder