Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 2 november 2018

Universiteit Twente: Indicatoren voor een gezonde planeet

Indicatoren voor een gezonde planeet
De Universiteit Twente is 'founding member' van het nieuwe 'Planetary Accounting Network' – een nieuw internationaal onderzoekscentrum dat onderzoek wil doen naar de grenzen die een leefbare planeet aan ons stelt. 'Goed leven' betekent dat we ook een gezonde planeet hebben. Hoe kunnen we die behouden en, waar mogelijk, herstellen? Vanuit de UT participeert Arjen Hoekstra in het netwerk, als expert op het gebied van het mondiale waterverbruik.
Lees verder

Vijfde lichting University Innovation Fellows geïnstalleerd
De nieuwste lichting studenten van het University Innovation Fellows-programma is deze week geïnstalleerd. Anil Özen (student Creative Technology), Anja Dömer (International Business Administration) en Hiz Salim (Biomedical Engineering) vormen de vijfde groep van het UIF-programma aan de Universiteit Twente. Het komende jaar zullen zij zich buigen over ideeën om het innovatieve ondernemersklimaat op en rond de universiteit verder te versterken.
Lees verder

Xiaojue Zhu wint NWO Natuurkunde Proefschriftprijs
Met zijn proefschrift 'Taylor-Couette and Rayleigh-Bénard turbulence with rough walls: the role of the boudaries'' wint UT'er Xiaojue Zhu, uit de groep Physics of Fluids, de NWO Natuurkunde Proefschrift Prijs 2018.
Lees verder

Green Team Twente komt met nieuwe testomgeving
Het zevende Green Team Twente is op 1 november officieel van start gegaan in Rijssen. De partners van het afgelopen jaar werden bedankt en de plannen en ambities voor het komende jaar gedeeld. De nieuwe testomgeving van het Green Team Twente bereidt de waterstofauto nog beter voor op de wedstrijden in 2019.
Lees verder