Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 7 november 2018

Universiteit Twente: Borstkanker nacontrole kan minder intensief

Borstkanker nacontrole kan minder intensief
Uit het promotieonderzoek van Annemieke Witteveen aan de Universiteit Twente blijkt dat het aantal nacontroles voor vrouwen behandeld voor borstkanker in Nederland met meer dan 9.000 nacontrole bezoeken per jaar  omlaag zou kunnen.
Lees verder

Startschot voor samenwerking op geothermie in Kenia
KenGen, Kenia's grootste energieproducent, en de Universiteit Twente hebben op donderdag 1 november in Nairobi het startschot gegeven voor een driejarige samenwerking op het gebied van geothermie. In de periode tot 2022 werken de partijen in diverse activiteiten en kennisprojecten samen aan het verduurzaming van het winnen van energie uit aardwarmte. ITC-decaan Tom Veldkamp en rector magnificus Thom Palstra waren namens de Universiteit Twente aanwezig bij de feestelijke aftrap.
Lees verder

TURBO-grants voor vier medisch-technische onderzoeken
Op maandag 5 november zijn vier TURBO-subsidies toegekend voor nieuwe technisch-medische onderzoeksvoorstellen. De subsidies zijn onderdeel van het TURBO-programma, een samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Radboudumc. Onderzoeksgroepen van beide instellingen kunnen met de subsidie een innovatief idee uitwerken dat moet leiden tot een vervolg aanvraag bij een externe subsidieverstrekker. Dit is het tweede jaar dat het TURBO-programma loopt.
Lees verder

Enschedeƫrs peilen grondwater via Internet der dingen
In Enschede start een nieuwe benadering van de grondwaterproblematiek: bewoners gaan zelf hun grondwaterstand meten. Dit in het kader van de Citizen Science-pilot Grondwater peilen, gecoƶrdineerd door DesignLab Universiteit Twente. Slimme sensoren in de peilbuizen moeten via het 'Internet der dingen' direct inzicht geven in de grondwaterstand van deelnemende Enschedese kavels.
Lees verder