Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 6 november 2018

Technische Universiteit Delft: EU kent QuTech-consortium tien miljoen euro toe voor versnelde ontwikkeling quantumint...

EU kent QuTech-consortium tien miljoen euro toe voor versnelde ontwikkeling quantuminternet
Vandaag kondigde de Europese Commissie aan dat haar Quantum Flagship Programme tien miljoen euro zal bijdragen aan de ontwikkeling van een blauwdruk voor een toekomstig quantuminternet.
Lees verder

Impuls voor geothermisch onderzoek aan de TU Delft
De meeste mensen zullen afgelopen zomer niet hebben nagedacht over het verwarmen van hun huizen; onderzoekers van de TU Delft deden dat wel (en niet alleen de laatste maanden). De bij het geothermisch onderzoek betrokken wetenschappers hebben goeie redenen om vooruit te kijken: het College van Bestuur van de TU Delft heeft een principebesluit genomen over de aanleg van een aardwarmtebron die voor geothermisch onderzoek kan dienen.
Lees verder

Geluiden als factor bij fietsveiligheid onderzocht
Agnieszka Stelling onderzoekt de rol die geluiden spelen bij de verkeersveiligheid van fietsers. Ze promoveert op maandag 5 november op dit onderwerp aan de TU Delft.
Lees verder

'Te weinig ambitie bij noodzakelijke modernisering Nederlands spoor'
Het Nederlandse spoor zou veel sneller moeten overschakelen naar de moderne Europese communicatie-standaard ERTMS voor besturing en beveiliging.
Lees verder