donderdag 8 november 2018

Technische Universiteit Delft: Delfts studententeam ontwikkelt gendopingdetectiemethode en wint prijzen in wereldwijd...

Delfts studententeam ontwikkelt gendopingdetectiemethode en wint prijzen in wereldwijde Synthetische Biologie competitie
Studenten van de TU Delft hebben een methode bedacht en ontwikkeld om gendoping te detecteren. Met deze methode, die de naam ADOPE (Advanced Detection of Performance Enhancement) draagt, kan in de toekomst het misbruik van gentherapie in de sport worden tegengegaan. De studenten van het Delftse iGEM-team willen met dit project het belang van veilig gebruik van synthetische biologie onderstrepen. Ze presenteerden hun idee afgelopen week in Boston tijdens de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd en sleepten prijzen in de wacht voor hun nieuwe toepassing en product ontwerp.
Lees verder

Rhythima Shinde is TU Delft Best Graduate 2018!
Rhythima Shinde is uitgeroepen tot Best Graduate 2018 van de TU Delft. Zij studeerde af bij de Faculteit Techniek, Bestuur en Management.
Lees verder

TU Delft in vijf grote nieuwe publiek-private onderzoeksprogramma's
NWO heeft bekendgemaakt welke nieuwe onderzoeksprogramma's van start mogen gaan in het zogeheten 'Perspectief voor de Topsectoren'-programma, met een budget van in totaal 28 miljoen euro. De TU Delft is betrokken bij vijf van de zes gehonoreerde programma's.
Lees verder

Beste docent en meest innovatief onderwijstalent TU Delft
Calvin Rans, universitair docent bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie (LR), is verkozen tot de beste docent van de TU Delft 2018.
Lees verder