vrijdag 23 november 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Marcel Brus: 'Migratie kun je als land niet in je eentje regelen, je kunt het ook niet w...

Marcel Brus: 'Migratie kun je als land niet in je eentje regelen, je kunt het ook niet wegdenken'

De tekst van het VN-migratiepact was deze zomer al rond, na twee jaar onderhandelen. Maar het pact stuit ineens op weerstand in de Tweede Kamer. PVV, SGP, Forum voor Democratie en 50Plus waren al tegen. Nu krabben ook CDA en VVD zich achter de oren of Nederland zich in december wel moet aansluiten. Waar komt dit verzet vandaan?

Lees verder

Marcel Brus: 'Uniek: Vanuatu overweegt oliebedrijven aan te klagen voor klimaatverandering'

Orkanen en overstromingen als gevolg van klimaatverandering. De eilandengroep Vanuatu in de Grote Oceaan heeft er steeds meer last van en overweegt daarom nu een rechtszaak aan te spannen tegen oliebedrijven en vervuilende landen.

Lees verder

Marcel Brus: 'Het Global Compact voor Veilige, Geordende en Reguliere Migratie is geen verdrag, het is een samenwerkingsakkoord'

Begin december praat de Tweede Kamer verder over het VN-migratiepact, dat op het nippertje een spoor van politieke onrust trekt door het Westen. Maar wat is het eigenlijk voor akkoord?

Lees verder

Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum onderzoekt hoe het geestelijk en lichamelijk welzijn van mensen verbonden is met zingeving, levensbeschouwing, religie en cultuur.

Lees verder