donderdag 22 november 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'De politie heeft ongewild de boodschap afgegeven dat wangedrag loont'

Jan Brouwer: 'De politie heeft ongewild de boodschap afgegeven dat wangedrag loont'

Door het 'slappe' politie-optreden tijdens de blokkade van de A7 een jaar geleden, is de overtuiging ontstaan dat het loont om demonstraties te verstoren.

Lees verder

Berend Roorda: 'Je geeft een fout signaal af als je buigt voor relschoppers'

De oproep op Facebook van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff voor een demonstratieverbod tijdens de intocht van Sinterklaas is staatsrechtelijk niet houdbaar. Voor dat verbod zou men de Grondwet moeten aanpassen.

Lees verder

Jan Brouwer: 'Bijna altijd gaat het om boodschappen die een meerderheid van de bevolking onwelgevallig zijn'

De oproep op Facebook van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff aan burgemeesters om volgend jaar desnoods demonstraties rond Sinterklaas te verbieden of verplaatsen, staat volgens experts haaks op de grondwet.

Lees verder

Slim meetapparaatje voorspelt diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden

De weerkaatsing van licht door de huid (autofluorescentie), gemeten met een eenvoudig apparaat waarop de onderarm gelegd wordt, kan het risico op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden voorspellen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 73.000 deelnemers aan de biobank Lifelines. Onderzoekers onder leiding van Bruce Wolffenbuttel, hoogleraar Endocrinologie in het UMCG, publiceerden hun bevindingen vandaag inhet wetenschappelijketijdschrift Diabetologia.

Lees verder